Długo mnie tu nie było! Ale najpierw święta, potem wyjazd do Polski, który miał trwać tydzień a dzięki chmurze popiołu trwał dwa, no i miesiąc z głowy :) Tak że dziś tylko szybki mini przepis - szparagi. Skorzystałam z rady na tym blogu i tym razem je usmażyłam.
SZPARAGI NIECO PO JAPOŃSKU
Potrzebne będą:
- 2 pęczki szparagów
- 3 ząbki młodego czosnku
- oliwa do smażenia
- sos sojowy (polecam Kikkomana z obniżoną zawartością soli)
- wasabi (nietypowo ale pysznie ;p)
Dla ilu osób: 2 na kolację :]
In English:
SLIGHTLY JAPANESE ASPARAGUS
I've been gone for a while! First Easter, then trip to Poland that was supposed to last a week and lasted two because of the ash cloud and the month is almost over. So today only a quick mini-recipe - asparagus. I used an advice from here and fried it this time.
You will need:
- 2 bunches of asparagus
- 3 cloves of young garlic
- olive oil for frying
- soy sauce (I like Kikkoman with lowered salt content)
- wasabi (unusual but yummy ;p)
Serves: 2 for supper :]
1 komentarz:
Wasabi i szparagi to intrygujące połączenie. Muszę koniecznie wypróbować to połączenie.
Prześlij komentarz