
Jako że pogoda w Irlandii dziś dopisuje, na blogu danie lekkie i letnie :) Przepis na faszerowanego bakłażana pochodzi z Wielkiego Żarcia, strony na którą często powracam. Mam jakąś słabość do tego warzywa, chyba dlatego że jest przepiękne i zawsze mam ochotę pomacać sobie bakłażana w sklepie ;) Ale do rzeczy!
BAKŁAŻAN FASZEROWANY WARZYWAMI
Potrzebne będą:

- 2 średnie bakłażany
- 1 duży pomidor
- 1 papryka
- 1 duża cebula
- 250 g pieczarek
- ok. 300 g żółtego sera lub mozarelli
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- inne zioła wg osobistych upodobań :]
Dla ilu osób: 2.

In English:
AUBERGINE STUFFED WITH VEG
As today the weather in Ireland is surprisingly nice, time for a light, summery dish - stuffed aubergine. I like this veg a lot, is so beautiful that I always want to touch it in the shop ;] The recipe comes from here.
You will need;
- 2 medium aubergines
- 1 large tomato
- 1 pepper
- 1 large onion
- 250 g mushrooms
- app. 300 g cheese (cheddar or even mozarella)
- 2 cloves garlic
- oil for frying
- salt and pepper
- favourite herbs (I like Provencal)
Serves: 2.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz