ŁOSOŚ W ŚMIETANCE
Potrzebne będą:
- 2 filety z łososia (albo innej ryby)
- sok z połowy cytryny
- łyżka masła
- ok. 100 ml słodkiej śmietanki
- parę łyżek posiekanego koperku i/lub pietruszki
- sól i pieprz
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Łososia doprawić solą i pieprzem, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Polać sokiem z cytryny i dodać masło. Zapiekać ok. 15 minut (bez przykrycia), po czym dolać śmietankę. Zapiekać kolejne 10-15 minut. Pod sam koniec posypać pietruszką/koperkiem.
Dla ilu osób: 2
In English:
BAKED SALMON IN CREAMY SAUCE
Everyone knows that fish is good for you :) That's why it's time for a fish recipe here. You won't see too many of them because I'm still learning how to handle fish, and I'm not too fond of other seafood. In any case, this easy easy recipe comes from here (in Polish). To be honest I didn't expect too much when I made it first, but it's really lovely and quick to make.
You will need:
- 2 salmon fillets (other fish like cod work too)
- juice from half a lemon
- 1 tbsp of butter
- app. 100 ml of cream
- few tbsp of chopped dill and/or parsley
- salt and pepper
Serves: 2
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz